مدیریت پروژه سرآمد ایران(مبتنی بر پرینس2)

مدیریت پروژه سرآمد ایران(مبتنی بر پرینس2)
(iranian excellent of project management(based on prince2
کد شابک : 978-600-94351-1-1
پديدآورنده : علیرضا توکلی
توضیحات تکمیلی کتاب :

در هر سال، پروژه­هاي متعددي در كشور اجرا مي‌‌­شود. پروژه، ابزار اصلي تغيير از وضعيت موجود به وضعيت مطلوب است و به­طور معمول، مخاطرة بيشتري از فعّاليت­هاي متعارف كسب و كار دارد. بنابراين پيروي از روش تجربه­شده، هماهنگ، يك­پارچه و قابل اطمينان مديريت پروژه، سرمايه‌گذاري ارزشمندي است.

براساس تجارب موجود در دنيا، دو روش مديريت پروژة پم‌باك و پرينس2 مطرح است. اين دو روش مي‌‌­تواند به­صورت مكمل با يكديگر استفاده شود؛ چون روش مديريت
يك­پارچة پرينس2، ارائه­دهندة مجموعه­اي از اصول، مؤلّفه­ها و فرآيندهايي است كه مي‌‌­توانند براي مديريت هر نوع پروژه به­كار روند و گسترۀ دانش پم­باك، طيف وسيعي از تكنيك­هاي مديريت پروژه مانند رهبري، مذاكره و تداركات را پوشش مي‌‌­دهد.

 

عکس مقدمه سرآمد ایران

به­نظر مي‌‌­رسد در به‌کارگیری جداگانۀ آنها، روش پم­باك، بيشتر براي پروژه‌هايي كه از ابتدا و تا حدود زيادي، صفر تا صد آن پروژه مشخّص بوده، تغييرات آن كم و اين روش پروژه، براي عوامل پروژه جا افتاده مناسب است. به­عنوان مثال، از اين روش مي‌‌‌توان در پروژه­هاي ساختماني، ساخت پالايشگاه، ساخت كارخانۀ توليد سيمان و موارد مشابه استفاده كرد؛ امّا در پروژه­هايي مانند پروژه­هاي حوزۀ فناوري اطّلاعات و ارتباطات، معماري سازماني، حوزۀ پژوهش، نوآوري، فناوري و مانند آن، كه از ابتدا قدم­هاي دقيق صفر تا صد پروژه مشخص نيست و ابعاد آن، مرحله به مرحله، مشخّص مي‌‌­شود و در نتيجه، مديريت تغييرات، در آن، اهميت به‌سزايي دارد، استفاده از روش پرينس2 مناسب­تر است. در اين نوع پروژه­ها، استفادة متعارف از روش پم­باك باعث مي‌‌­شود كه تيم برنامه­ريزي و كنترل پروژه، به­جاي وظيفۀ اصلي، بيشتر به اصلاح

فعّاليت­هاي تعريف­شده (كه به ساختار شكست کار معروف است) و اثرات آن بر دامنه، زمان‌بندي و هزينه بپردازد كه درعمل، مديريت پروژه را با مشكل مواجه مي‌‌­سازد.

معرفی مختصر کتاب :

کتاب حاضر قصد دارد خوانندگانش را با مفاهیم مدیریت پروژه و ضرورت به‌کارگیری دانش مدیریت پروژه در طرح‌ها و پروژه‌های مختلف توسط بخش دولتی و خصوصی آشنا سازد.

چکیده ای از کتاب :

دنيا عرصۀ رقابت انسان‌هاي تلاشمند براي كسب برتري است. برخي در مقايسه با سايرين دسترسي بهتري به منابع دارند و از اين‌رو فرصت و امكان بهتري براي موفقيت آنها مهيّاست. مزيّت بهره‌مندي از منابع را دراصطلاح "رانت" مي‌گويند.

از آنجا كه طبع انسان‌ها در راستاي انجام كارها به روش‌هاي ساده‌تر و آسان‌تر گرايش دارد، روش آسان‌تر اغلب به معني روش زمخت‌تر و پرهزينه‌تر است. براي همين، ثروتمندان و قدرتمنداني كه براي حل مسائل به روش ساده‌تر روي مي‌آورند، به پول و قدرت خود تكيه مي‌كنند و مشكلات را به روش پرهزينه از پيش پا برمي‌دارند و اين نقطۀ اصلي آسيب‌پذيري صاحبان زر و زور و به منزلۀ چشم اسفنديار است. پيشبرد امور به روشي كه حداقل منابع را صرف كند، كاري هنرمندانه و زيباست و انجام امور با هزينة زياد، هنر نيست.

آنان كه براي انجام امور از منابع بي‌پايان دروني خويش، بهره مي‌جويند، افرادي توانمند و سرآمد هستند. منظور من از منابع دروني همانا عقل، خلاقيت، همّت و مانند اينهاست؛ چرا كه هر چه از دانش و فكر استفاده شود، چيزي از آن كم نمي‌شود.

فقط درصورتي مي‌توان از منابع محيطي حداقل استفاده را كرد كه از منابع دروني حداكثر بهره‌برداري را كرد؛ به‌اصطلاح امروزي‌ها، مي‌بايست كارها را به روش نرم‌افزاري، نه به روش سخت‌افزاري به پيش برد.

ولي اگر رقابت انسان‌ها ناعادلانه و دسترسي افراد به امكانات و اطّلاعات و مجوّزها متفاوت باشد، شايسته‌ترين‌ها نمي‌توانند امور را به‌دست گيرند. هم‌چنين اگر رقابت انسان‌ها غيراخلاقي باشد، افراد ناشايست به‌جاي رقابت و مسابقه در انجام امور، اقدام به تخريب رقيب و يا اخلال در كار او مي‌كنند و اسم اين اقدام توطئه‌گرانه و شيطاني را "سياست‌بازي" مي‌گذارند. درحالي‌كه سياست‌مداري كاري ظريف و نرم‌افزاري است و غير از دروغ و افترا و خيانت است.

وضعیت اثر : منتشر شده
مدیریت پروژه سرآمد ایران(مبتنی بر پرینس2)