بیوتروریسم عبارت از سوء استفاده از عامل میکروبی یا فرآوردههای آنها میباشد. بیوتروریسم در دو بخش «عمد» و «غیر عمد» ترس و کشتار دارد. از مصادیق بارز آن در هر دو بخش میتوان به گسترش بيماريهاي صعبالعلاج، نوظهور، ضایعات پوستی و آسیبهای روانی اشاره کرد.
با توجّه به نمونه های ذکر شده، بیوتروریسم تنها یک ابزار جنگی برای کشتار نمیباشد؛ بلکه شامل کشتار جمعی پدیدههای طبیعی و بیماری نظیر بیماریهای نوپدید مانند «ایدز» و بازپدید مانند «وبا» و «طاعون» میباشد. بدیهی است که نیروهای نظامی، تنها جمعیت در معرض خطر برای حملات بیولوژیک نیستند؛ بلکه اقشار مختلف جامعه در معرض خطر بوده و به منظور دفاع در مقابل اثرات ناتون کنندهی بالقوهی یک حمله ، نیازمند کسب آگاهی نسبت به اصول اساسی همه گیرشناسی عوامل مورد استفاده در جنگ بیولوژیک میباشند.
دفاع همه جانبه در مقابل تهدیدهای عمد یا غیرعمد بیولوژیک برای هر کشوری یک اقدام ملّی و بهخصوص براي سازمانها و نهادهای مرتبط با این موضوع، يك وظيفه ي اساسي و مهم میباشد. تجربه ی ایران اسلامی در هشت سال دفاع مقدس و کاربرد انواع بمبهای شیمیایی توسط دولت وقت عراق علیه مردم بیدفاع و نیروهای نظامی از یک طرف و حملات تروریستی مانند اشاعه ی طاعون سیاه زخم در کشورهای متعدد و همچنین موج جهانی به وجود آمده از بیوتروریسم و وقایع پس از یازدهم سپتامبر در ایالات متحدهی آمریکا، مترجم محترم کتاب و این انتشارات را بر آن داشت تا با ترجمهی این کتاب سودمند و الحاق بخشهای تألیفی به آن، جهت بالابردن سطح آگاهیهای عمومی از انواع حملات تروریسمی و راههای مقابله با آن و همچنین بالابردن سطح دانش و تجربیات کارشناسان و متخصّصان نهادها و سازمانهای بهداشتی، آموزشی و نظامی، به سهم خود گامهایی هرچند کوچک بردارند.
رسیدن به ایرانی ایمن از انواع حملات بیوتروریسمی، آرمان هر ایرانی دلسوختهی میهن و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میباشد. امید است که مطالعهی این کتاب بتواند نگاه ویژهای به خوانندگان آن، برای مقابله با حوادث زیستی و اقدامات ویرانگر بیولوژیک بهویژه بیوتروریسمی ببخشد.
این اثر جهت بالابردن سطح آگاهیهای عمومی از انواع حملات تروریسمی و راههای مقابله با آن و همچنین بالابردن سطح دانش و تجربیات کارشناسان نظامی و غیر نظامی تألیف شده است.
بیوتروریسم عبارت از سوء استفاده از عامل میکروبی یا فرآوردههای آنها میباشد. بیوتروریسم در دو بخش (عمد) و (غیرعمد) ترس و کشتار دارد. از مصادیق بارز آن در هر دو بخش میتوان به گسترش بیماریهای صعبالعلاج، نوظهور، ضایعات پوستی و آسیبهای روانی اشاره کرد. با توجه به نمونههای ذکرشده، بیوتروریسم تنها یک ابزار جنگی برای کشتار نمیباشد؛ بلکه شامل کشتار جمعی پدیدههای طبیعی و بیماری نظیر بیماریهای نوپدید مانند (ایدز) و بازپدید مانند (وبا) و (طاعون) میباشد. بدیهی است که نیروهای نظامی، تنها جمعیت در معرض خطر برای حملات بیولوژیک نیستند؛ بلکه اقشار مختلف جامعه در معرض خطر بوده و بهمنظور دفاع در مقابل اثرات ناتوان کنندة بالقوة یک حمله، نیازمند کسب آگاهی نسبت به اصول اساسی همهگیرشناسی عوامل مورد استفاده در جنگ بیولوژیک میباشند. دفاع همه جانبه در مقابل تهدیدهای عمد و غیر عمد بیولوژیک برای هر کشوری یک اقدام ملی و بهخصوص برای سازمانها و نهادهای مرتبط با این موضوع یک وظیفة اساسی و مهم است. تجربة ایران اسلامی در هشت سال دفاع مقدس و کاربرد انواع بمبهای شیمیایی توسط دولت وقت عراق علیه مردم بیدفاع و نیروهای نظامی از یک طرف و حملات تروریستی مانند اشاعة طاعون سیاهزخم در کشورهای متعدد و همچنین موج جهانی بهوجود آمده از بیوتروریسم و وقایع پس از یازدهم سپتامبر در ایالات متحده آمریکا، مترجم محترم کتاب و این انتشارات را بر آن داشت تا با ترجمة این کتاب سودمند و الحاق بخشهای تألیفی به آن، جهت بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی از انواع حملات تروریستی و راههای مقابله با آن و همچنین بالابردن سطح دانش و تجربیات کارشناسان و متخصصان نهادها و سازمانهای بهداشتی، آموزشی و نظامی، به سهم خود گامهایی هرچند کوچک بردارند.